Koos Buist

 

In de maand oktober slaan de Kunstbank en de Stomerij de handen ineen. We hebben de kans gekregen om in de Kunstbank, een A lokatie (de Grote markt), een tentoonstelling te organiseren. We trappen de samenwerking af met een tentoonstelling van Koos Buist.

Duik met de installaties van Koos Buist letterlijk de diepte van de micro- en macrofauna in,met als uitgangspunt de sloten van het Groningse platteland. Iets wat hem van kinds af aan al mateloos fascineert. Als Groningse plattelandsjongen zat hij al met een schepnet en een grote oranje ton aan de slootkant, geboeid door alles wat hij uit het water omhoog haalde.

De hydrobiologische kunst laat je de onderwaterwereld beleven in de vorm van een videoinstallatie die alle zintuigen prikkelt. Zo zie je op een beeldende, kunstzinnige manier wat er schuilgaat onder het wateroppervlak.

Speciaal voor Kinderen, wat niet uitsluit dan het ook voor volwassenen erg interessant word. Zijn er zondag 23 oktober live micro slootwater bewoners te bewonderen, gepresenteerd door Koos.

http://koosbuist.nl

Waar: Kunstbank Groningen // Grotemarkt 26 (tussen de VVV en Vindicat in, ingang naast de pinautomaat)

Donderdag 6 Oktober // 17.00 uur – Opening!!!!!
Zondag 23 Oktober- Speciaal kinderprogramma met ranja en ijsjes
Zaterdag 29 Oktober- Groningsch-arts peil eindfeest en tevens het eindfeest van de Stomerij!!

About lieselot