Sofie Groot Dengerink

De verhalen van onze wereld

Sofie Groot Dengerink is conceptueel productontwerpster/ kunstenaar. Het dagelijks leven op aarde is haar grote inspiratiebron: ‘Hierover kan ik dag en nacht filosoferen. Met mijn kritische kijk op het leven geef ik vorm aan de dingen waar we continu mee in aanraking komen. Dat wat we in onze leefomgeving vinden of om ons lichaam dragen. Mijn concept bepaalt de vormgeving, het materiaal en de techniek.’

Het resulteert in een product van hoog ambachtelijke waarde, hoewel het meestal niet in een praktisch product is, is het toch in een aantrekkelijk ding dat ons wel even aan het denken zet over hoe we als mens invulling geven aan het leven op aarde. Het werk dat zij maakt zijn projecten en producten waarin ze haar filosofieën laat zien. ‘Mijn filosofieën niet alleen bedoelt om naar te kijken en over na te denken, maar vooral ook om te integreren in je eigen leven.’

De laatste tijd heeft zij zich voornamelijk verdiept in de digitale wereld en hoe de digitale wereld weer te integreren in de analoge wereld. Dit heeft geresulteerd in een aantal projecten waarbij Google Streetview de leidraad is.

Naast de productie van haar eigen collectie, laat Sofie zich inhuren door bedrijven en organisaties, voor het omzetten van haar ideeën en ontwerpen, naar een toepassing voor het bedrijf.

Jachttrofee

Een ironisch sprookje.

Jager en prooi smelten ineen bij deze leeuwstoel. Wanneer je plaats neemt op deze stoel vorm jij zelf de kop van de leeuw. De jachttrofee is nu pas echt compleet. Wie van de twee is er nu nog de jager, en wie is de prooi?

Een touwladder.

De touwladder symboliseert de klim naar de top. Elke tree die je hogerop komt vervaagt de ruwe bast, en gaat de onderliggende huid meer en meer glansen, tot men de top heeft bereikt.

www.sofiegd.nl

 

[oqeygallery id=24]

About lieselot